‘Ik ken jullie vooral als ideeënmensen’. Fijn, zo een imago, maar er is meer. De stortvloed aan ideeën die we genereren voor klanten, projecten van anderen, in een stroom die ook nooit schijnt op te drogen, ja, dat zijn wij dus. Eureka-ervaringen creëren en dwarrelende denkbeelden vangen.

Het is een heel prettig mankement aan de persoonlijkheid van de mensen waar wij mee werken. We zijn een netwerkorganisatie en we werken met opschudders en kantelaaars. Opschudden, kantelen, inspireren, aanpakken, samen hemelbestormen, en het stuk vervullen tussen droom en daad, dat ligt ons. Maar zijn niet enkel onze eigen ideeën. Vaak helpen we juist de ideeën van anderen verrijken. Aard van het beestje. Een soort van instant incubator. Een snelkookpan, corporaat opschudder. Hoe we dat doen? Ligt het aan onze voelsprieten, onze brede lurven of is het simpelweg subliminaal gestuurd? In ieder geval hebben we ons kind-zijn nooit verlaten en pakken we gewoon de vonken uit de wereld en verzamelen we leuke fijne nieuwsgierige mensen om ons heen.

Okay. Vaak schuren onze ideeën en aanvullingen in eerste instantie met de mainstream. Kun je de helft weer weggooien. Maar ja, zeg zelf, mainstream is zo ontzettend mainstream. En de wereld is zoveel mooier te maken. We creëren met zoveel liefde leer- en keerpunten voor bedrijven, organisaties, en voor vakmensen. En het maakt niet uit vanuit welke rol, als de woorden ‘mens’, ‘duurzaam’, ‘groei’ en ‘samen’ maar in het script staan. Gebruik ons als verteller, maker, verbinder of bedenker. One size fits all. De eeuwige rode draad in ons werk. En we beseffen dat we dat al 25 jaar doen. Vanaf de kleuterschool eigenlijk, maar dat is dat andere verhaal.

Interview over veranderen met Marcel Kolder voor het blad van artsenverzekeraar VVvA, ook als pdf te downloaden.