CitySenses, een museaal belevingspark

Als het aan de initiatiefnemers Mira Ticheler (alaMira beeldende kunsten en Marcel Kolder (Draoidh) ligt, komt er over een paar jaar in Almere een spectaculair belevingslandschap waar op innovatieve wijze beeldende kunst, wetenschap, natuur en spel wordt verbonden met je zintuigen. Je leert deze op een andere manier te gebruiken, waardoor je bewustere keuzes kunt maken voor bijvoorbeeld je gezondheid en je leefomgeving.

[LotS]. In Almere verrees in 2019 het Labyrinth of the Senses. Een uniek belevingsproject ontsproten uit de ideeën van Mira en Marcel, een paviljoen waarbinnen je al jouw zintuigen activeert in een modern sprookje over schoonheid en geluk. Het is een mobiele expositieruimte waar je als bezoeker verrast wordt door zintuiglijke kunstwerken die je raken en mag aanraken.

Voor het project zijn fondsen geworven en is een crowfunding succesvol verlopen begin 2019. Draoidh houdt zich naast de daadwerkelijke realisatie expliciet bezig met de customer journey en het communicatiewerk. AlaMira is verantwoordelijk voor de artistieke leiding. We werken samen met kunstenaars, spelmakers, creatieven, wetenschappers en architect. Zie ook http://www.labyrinthofthesenses.nl

Zomer 2020 is een SensesLab geplaatst op het Almeerderstrand waar kunstenaars aan het project kunnen werken met bezoekers en andere creatieven.

Terug naar projecten >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s