Fusie tussen twee jeugdzorg organisaties

A6_ansichtkaarten_opzet-1

Twee grote jeugdzorgorganisaties kregen van het bestuur het advies te fuseren. Waar de één sterk was in jeugdzorg en diensteninnovatie was de ander sterk in begeleid wonen en simpelweg erg goed zorgen voor mensen met een verstandelijke handicap.

Twee totaal andere werelden. 1.500 medewerkers sterk. Aan Draoidh de vraag voor een communicatiestrategie en ondersteuning bij dit grote project. Draoidh startte met het betrekken van zoveel mogelijk medewerkers op locaties in de natuur. Spelenderwijs zijn we gestart met waardenonderzoek, visie en missie en onderzochten bestaande en nieuwe dienstverleningsvormen op nut en noodzaak. Draoidh schoof van meet af aan bij de bestuurders, OR en vakbonden.

Van aanbod- naar vraaggericht. Met steeds meer plezier van beide bedrijven ging de cultuur en overbodige zaken op de schop volgens het principe ‘Something old, something blue and something new’. Nieuwe betekenisdragers ondersteunden de interne en later ook de externe communicatie. Medewerkers, cliënten en stakeholders maakten tijdens ontmoetingsdagen gezamenlijk banieren van anderhalf bij vier meter met daarop droombeelden en visie op de toekomstige organisatie. Die werden in alle panden gehangen in de maanden voor de fusie. De nieuwe naam werd Vitree, de slogan ‘Toekomst voor jeugd’. Veel kwam uit de koker van de betrokken jongeren. Uiteindelijk culmineerde de ontmoeting van beide organisaties in een gezamenlijke opening, open dagen voor alle klanten (van huisarts tot ouders) en een feest van nieuw betrokken panden en vernieuwde werkplekken.

Hofleverancier. Uiteraard is Draoidh hofleverancier gebleven. We blijven ondersteunen bij de communicatiestrategie, de verdere huisstijl en media en werkten afgelopen jaren verder aan het opzetten van een pleegzorgcampagne, projecten voor jonge moeders en 1ste-lijns hulp op school. Met preventie als rode draad.

jongemoedervitree.jpg

Terug naar projecten >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s